RelationTeen – grup de dezvoltare personală pentru adolescenţi – CBT & Improvizație

Adolescenţa este perioada în care stresul social se resimte mai mult ca oricând. Apartenenţa la un grup de prieteni şi nevoia de a experimenta sunt puncte de interes, iar procesul dezvoltării emoţionale a adolescenţilor nu este pe deplin complet, drept pentru care această etapă este recunoscută şi prin crizele de furie, răzvrătiri şi frământări. Excluderea sau posibilitatea de a fi exclus din grupul social generează anxietăţi şi uneori depresii.

Scopul programului RelationTeen este de a genera o stare de bine autentică, în acord cu propriile valori, de a antrena rezilienţa şi de a explora noi modalităţi de coping (abilităţi de a face faţă în situaţii critice). Ne vom ajuta de tehnicile din improvizație oferite de Marius Smîntînă, trainer actor la Theatre Acting Club.

Vom aduce în practică exerciţii prin care ţintim creşterea conştientizării de sine, auto-controlul şi îmbunătăţirea eficacităţii personale. Vom explora resursele proprii şi portiţele de acces la ele.

Programul de dezvoltare personală pentru adolescenţi are la bază teoria cognitiv comportamentală, astfel punctul central de training va fi modul în care gândim. Pentru că gândurile noastre referitoare la diferite situaţii vor influenţa nu doar felul în care ne simţim, ci şi comportamentele noastre imediat următoare.

În adolescenţă ne confruntăm cu schimbările, astfel ei vor încerca să depăşească îngrijorările, anxietăţile, sentimentele de tristeţe şi furie prin evitare sau provocări, pe care părinţii le vor resimţi ca răspunsuri „rebele”. Poate vă sunt cunoscute următoarele scenarii: „copilul meu nu mai vorbeşte cu mine, stă tot timpul închis în camera lui”, „are o nouă gaşcă de prieteni de care nu vrea să îmi povestească”, „nu mă mai ascultă şi se împotriveşte continuu”, „nu ştiu ce se întâmplă cu copilul meu, este tot mai trist şi închis în el”, iar lista poate continua la nesfârşit.

Fireşte, unele dintre aceste comportamente, în perioada de adolescenţă, sunt absolut normale. Adolescentul se va rupe uşor de părinţi pentru a facilita tranziţia către viaţa de adult. În acest timp, el încearcă să înţeleagă toate transformările prin care trece, plecând de la transformările corporale, până la schimbarea intereselor, grupului de prieteni şi valorilor în care cred.

Programul RelationTeen îl va ajuta pe adolescentul tău:

 • să identifice gândurile negative şi disfuncţionale;
 • să descopere legătura dintre gând, emoţie şi comportament;
 • să fie în contact permanent cu realitatea din jurul lui şi să o înţeleagă în mod obiectiv;
 • să genereze noi idei de a face faţă situaţiilor mai puţin plăcute;
 • să înveţe să depăşească problemele în mod optim şi sănătos.

Coordonate program:

 • grupul începe din 30 ianuarie 2023
 • grup de dezvoltare personală pentru adolescenţi: 12 – 14 ani
 • în fiecare luni, în intervalul 17:30 – 19:00;
 • durată: 10 şedinţe;
 • timp de desfăşurare: 90 minute/şedinţă;
 • număr de participanţi: min. 5 – max. 8;
 • cost program:  1500 RON, se achită integral sau în două rate egale prin transfer bancar sau cash/card la sediul Theatre Acting Club, Str. Paris Nr. 45 – demisol;
 • grupele sunt inchise, după începerea primului atelier nu vor mai fi acceptate cereri noi pentru aceeaşi grupă.
 • pentru rezervarea locului se achită un avans de 300 de lei. avansul nu este returnabil şi se scade din costul total al modulului.

Modalităţi de înscriere:

Îl puteţi înscrie pe adolescentul dumneavoastră prin mail la hello@evelinasmintina.ro, prin telefon la 0720 251 642 sau completând formularul de mai jos. Înainte de începerea programului este necesară o întâlnire individuală cu adolescentul pentru a seta împreună cadrul terapeutic. Costul ședinței individuale nu este inclus în costul total al programului de dezvoltare personală.
  Sursa foto: Photo by Gaelle Marcel on Unsplash

  Share this post: