Sunt Evelina și îmi place să ascult. Să observ și să adun piesele de puzzle într-o imagine. Nu mai țin minte când am început să fac asta. Uneori am impresia că e ceva ce am făcut toată viața.
Oamenii vin la mine cu întrebări, frici, povești. Unii vor să înțeleagă. Alții vor să uite. Unii oameni vin la mine cu anxietate. Alții cu tristețe. Alții nu au idee de ce sunt aici, doar că ceva nu e cum ar trebui. Împreună explorăm din aproape în aproape și căutăm răspunsuri.
Lucrez cu emoțiile. Nu le ocolesc. Nu le îndulcesc. Le privesc așa cum sunt: crude, adevărate, vii. Nu cred că terapia e un drum drept. O văd ca pe o potecă sinuoasă, cu umbre și lumini. Dar e un drum care duce undeva. Mereu găsesc ceva când pășesc cu curiozitate și compasiune.
Nu cred în metode în 5 pași. Nu cred nici în soluții rapide. Cred în oameni. În puterea lor de a se schimba, atunci când au spațiul potrivit să o facă.
Am fugit de emoții mulți ani din viața mea ca să descopăr mai tărziu că sursa stării de bine e comunicată de ele. Am ajuns în iadul suferinței. Abia apoi am reușit să respir. Emoțiile sunt cheia. Nu sunt dușmanul nostru. Nu sunt obstacole de ocolit. Sunt semnale. Ne spun unde doare, de ce doare și ce avem nevoie. Dacă învățăm să le ascultăm, putem învăța să trăim mai bine.
psihoterapeut format în terapie cognitiv-comportamentală
psiholog clinician autonom cu atestat de liberă practică acordat de Colegiul Psihologilor din România (cod RUP 24464)
specializată în evaluarea stării de sănătate psiho-comportamentală şi optimizare comportamentală, în cadrul masteratului “Psihologia Sănătăţii – Cercetare Clinică şi Optimizare Comportamentală”, Universitatea din Bucureşti, IF
specializată în comunicare managerială şi management de proiect, în cadrul masteratului “Management şi Comunicare în Afaceri”, SNSPA, IF
licenţiată în psihologie – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti, 2013
Cursuri de formare continuă
Copilul interior. Metode și tehnici de intervenție psihoterapeutică
AT 101 – certificare europeană – cursul de introducere oficială în Analiză Tranzacțională: stările Eului, scenarii de viață, mesaje parentale, analiza racketului, jocuri psihologice, metodologie
Narcisismul în relațiile de cuplu
Codurile OMS, ICF și ICD-AM, în evaluarea psihologică
Evaluarea și interpretarea simptomelor psihice clinice cu ajutorul testului MCMI III (Millon)