Combate anxietatea – echilibru în 8 zile – grup de suport online

Este o perioadă cu multe încercări pentru noi toţi. Am fost nevoiţi să ne adaptăm unei noi realităţi într-un timp mult prea scurt şi fără să fim pregătiţi pentru ce urmează, iar anxietatea se simte mai puternic decât de obicei. Incertitudinea planează în jurul nostru, oficialii îşi schimbă declaraţiile într-un ritm alarmant, ce a fost valabil azi, mâine nu mai este.

Uitându-ne şi mai aproape, în jurul nostru, normalitatea s-a schimbat peste noapte. Lucrăm de acasă, dar nu pentru că am vrut, ci pentru că mulţi suntem obligaţi de circumstanţe. Aproape totul s-a mutat în online acum: cumpărăturile, prieteniile, revederile cu cei dragi, şcoala copiilor, şedinţele operaţionale şi multe altele. Schimbările au început să se vadă chiar şi în rutinele zilnice, o igienă a somnului este la fel de importantă ca igiena mentală şi corporală.

Este adevărat că România nu s-a oprit în loc, mai sunt oameni care merg la serviciu şi pentru asta merită aprecierea noastră, indiferent că vorbim de vânzătorii de la supermarket sau de medicii din linia întâi.

Şi mai ştiu că la fel de adevărat este şi faptul că vom trece cu bine peste această încercare, indiferent de cât de clişeic sună şi cât de departe suntem de a vedea luminiţa de la capătului tunelului. Pentru că acest „bine” va veni din interiorul fiecăruia dintre noi. Este o perioadă în care resursele noastre ies la suprafaţă … şi nu mă refer la cele materiale, ci la valorile în care credem, la autenticitatea noastră ca oameni în relaţie cu noi şi cu ceilalţi.

Numai că vom reuşi să accesăm aceste resurse interioare dacă anxietatea este ţinută în limitele normale. Ce înseamnă limite normale? În primul rând trebuie să învăţăm să diferenţiem frica de anxietate.

Frica îţi este prietenă când te ajută să eviţi un pericol real. În astfel de cazuri, frica este o emoţie adaptativă şi naturală, care ne face să fim vigilenţi şi să căutăm soluţii salvatoare pentru noi sau cei din jurul nostru.

Pe de altă parte, anxietatea este proiectarea într-un viitor incert, pe care nu îl putem controla şi pentru care generăm îngrijorări excesive, fără o bază reală şi dovezi concrete. O stare anxioasă îţi consumă timpul, energia şi resursele fără să îţi ofere ceva pozitiv la schimb. Te epuizează psihic şi îţi este greu să vezi că există şi alte abordări ale aceleiaşi situaţii.

Cum te pot ajuta?

  • începând cu 5 aprilie, în fiecare duminică seară – pe toată perioada carantinei – voi iniţia un nou grup de suport online în care ofer intervenţie psihologică;
  • programul are ca obiective majore reducerea impactului evenimentelor curente, optimizarea cognitiv-comportamentală, restaurarea şi identificarea mecanismelor adaptative. Pe scurt, readucerea stării de bine într-un timp cât mai scurt.

Coordonatele programului şi modalitaţi de înscriere

  • programul durează 8 zile;
  • nr. participanţi: min. 5 – max. 10
  • timp de desfăşurare: 60-90 minute
  • frecvenţă: o şedinţă pe zi, începând cu ora 17:00
  • cost total (8 şedinţe) : 120 RON cu plata online
  • înscrieri la 0720 251 642 sau hello@evelinasmintina.ro

Share this post: